Taijieshop.cz – Tradiční oblečení na míru

Taijieshop.cz – Tradiční oblečení na míru

www.taijieshop.cz , Šijeme a prodáváme tradiční čínské saténové obleky a bavlněné uniformy na cvičení tchaj-ťi (taiji, tai chi, tajči) ve všech velikostech a rozměrech. Uniformy tchaj-ťi jsou ze speciálního kvalitního saténu, který má vyšší lesk a nemačká se.

Barevné oblečení pro tchaj-ťi. Saténové obleky na tchaj-ťi, barevné uniformy na trénink

Testujeme naše obleky a uniformy taiji již přes 15 let.Velmi jednoduše učiníte svou objednávku přes klasický e-shop

www.taijieshop.cz

 

Uniformy, tchaj-ťi oblečení

Jaké jsou výhody saténového tchaj-ťi obleku?

Saténový oblek je elegantní a ležérní, dává pocit svobody a volnosti, zabraňuje a nadměrnému pocení, podporuje vědomí těla jako celku, nebrání jemnému ani rychlému pohybu, nemačká se a zklidňuje povrch lidského těla. Satén tvoří překrásné splývavé záhyby a oděvy z hedvábného saténu vypadají velice luxusně.

Jaké jsou výhody bavlněného tchaj-ťi obleku?

Bavlněná uniforma pro cvičení tchaj-ťi (taiji, tai chi, tajči) pro svou silnější strukturu látky je vhodná pro podzimní a zimní měsíce tréninku. Bavlněné plátno akumuluje teplo. Bavlněné látky se také vyznačují lepší savostí. Bavlna se jako příjemný a zdravotně vhodný materiál  osvědčila napříč lidskou historií. První zmínky o použití bavlněného rouna se objevily již před 7000 lety v Egyptu, Pakistánu, Indii a Mexiku. Bavlna jako čistý přirozený přírodní materiál nedráždí lidskou pokožku a je tedy velmi vhodná pro alergického a astmatického člověka. Bavlna také velmi efektivně a hospodárně pracuje s akumulací a izolací lidského tepla. Bavlna dokáže ve své blízkosti tvořit mikro-klima, které je velmi prospěšné a šetrné k lidskému tělu.

Saténové a bavlněné obleky, komplety, šaty, uniformy a oděvy na Tchaj-ťi (Taiji, Taichi, Tajči). Zakázková výroba - vyrábíme obleky z různých materiálů ve všech velikostech S,M,L,XL,XXL,XXXL.


Jak pečovat o tchaj-ťi oblek či uniformu?

Doporučujeme tradiční saténový i bavlněný oblek prát v ruce nejvýše na 40°C a žehlit přes hadr bez napařování s maximální teplotou žehlení do 150°C.

Co obsahuje saténový a bavlněný komplet pro cvičení  tchaj-ťi-čchűan a z jakých materiálu je vyroben tchaj-ťi oblek?

Saténové a bavlněné obleky, komplety, šaty, uniformy a oděvy na Tchaj-ťi (Taiji, Taichi, Tajči) v různých barvách saténu, včetně přírodní bavlny, obsahují vždy košily a kalhoty. Uniforma má tradiční čínské uzlíkové zapínání na těle a dlouhé rukávy s manžetami. Košile začíná mandarínským límcem a je ukončena rozparky. Kalhoty jsou v pase staženy šnůrkou a u kotníků pružnou gumou. Oblek je zhotoven z kvalitního saténu v atlasové vazbě z materiálu bavlna, viskóza a polyester nebo z bavlněného přírodního plátna. Tchaj-ťi oblek je anti-alergický.

Tchaj-ťi a jeho výhody

Co je to tchaj-ťi-čchűan Čchen?

Taiji, Taijiquan, Tchaj-ťi čchűan, Tai chi, Tajči stylu Chen je několik set let staré bojové umění, které kombinuje přesné pohyby těla s hlubokým dýcháním a pohybem životní energie qi (čchi) v těle. Taiji (Taijiquan, Tai chi, Tajči) je účinnou sebeobranou, ale v dnešní době je na celém světě oblíbené především jako relaxační a zdravotní cvičení. Taiji je vnitřní styl wushu založený na pochopení měkkosti, uvolněnosti a pružnosti pohybů, které umožňují plnou koncentraci do postojů, pohybu a do energických úderů. Taijiquan Chen je bojové umění, které stojí na principu „měkké – živé přemáhající tvrdé – mrtvé“. Při koncentrovaném cvičení taiji chen dochází ke splynutí mysli a těla, z čehož plyne harmonizace myšlenek, jednání, pocitů a pohybů. Taiji odstraňuje bolesti, migrénu, studené končetiny, nervozitu a stres, obnovuje průtok zablokované energie v těle a pročišťuje lymfatické cesty, harmonizuje energii v těle, která udržuje imunitu a lidské zdraví, zklidňuje mysl, čistí hlavu, navozuje příjemnou náladu, klid a radost, zlepšuje kvalitu aktivního odpočinku i spánku. Pomalé, kruhové, lehké a plynulé pohyby v Taijiquan Chen podporují tok lymfy, oběh krve v žilách a proudění životní energie, vitální energie qi (čchi) v energetických drahách – meridiánech. Uvolněné koncentrované vnitřní pohyby Taiji (Taijiquan, Tai chi, Tajči) generují energii čchi v kloubech a šlachách. Taoisté považují klouby za energetické brány nebo centra, ve kterých se produkuje a shromažďuje esence energie čchi. Během cvičení Chen Taiji (Čchen Tchaj-ťi) se klouby otevírají, energie čchi se dostává do kostí. Rozvíjení energie navíjením hedvábného vlákna je jednou z hlavních tréninkových metod Taijiquan a je nezbytné k dosažení maximálních zdravotních účinků i bojových dovedností. Důležitým cílem cvičení navíjení hedvábného vlákna je otevřít a uvolnit hlavní klouby a spoje v těle (krk, ramena, lokty, zápěstí, hruď, břicho, pas, kua, kyčle, kolena a kotníky).

Taiji uniforma přírodní, natural

Taijiquan (tchaj-ťi čchuan) a jeho pravidelné cvičení představuje účinné zdravotní a relaxační cvičení, které podle tradičních čínských názorů pomáhá proti řadě nemocí a přináší dlouhověkost. Taijiquan Chen můžeme cvičit jak v nižších pozicích – náročnější na kondici, tak i ve vyšších postojích, princip zůstává zachován. Taijiquan je možné začít cvičit v každém věku a doporučuje se i lidem, kteří jinak nesportují. Tchaj-ťi je často doporučováno lékaři jako metoda cvičení vhodná pro pokračování rehabilitace, pro všechny,kteří mají problémy s pohybovým aparátem,chtějí uvolnit svaly a odstranit bolesti, pro všechy co trpí astmatem, pro lidi s chronickými bolestmi zad. Tchaj-ťi čchen je tisíciletími ověřené cvičení obsahující zdravotní benefity. Cvičení tchaj-ťi patří k nejlepším prostředkům k upevňování zdraví. Praktické zkušenosti i vědecké výzkumy ukazují, že časté cvičení tchaj-ťi čchen má příznivý vliv na nervy, krevní oběh, činnost srdce, reguluje dychání, zlepšuje metabolismus, procvičuje svalstvo a uvolňuje klouby. Tchaj-ťi má mnoho sestav rukou i se zbraněmi. První sestava starého stylu, jejíž hlubokou znalost doporučuje jako základ velmistr Chen Xiaowang, Lao Jia Yi lu je klíčem a základní tréninkovou sestavou stylu Čchen tchaj-ťi čchűan. Ze sestavy Lao Jia Yi Lu vyšly další styly a sestavy taijiquan, Lao Jia Yi Lu obsahuje mnoho pomalých plynulých pohybů, které vycházejí z principů navíjení hedvábí. Lao Jia Yi Lu učí člověka pevným a vnímavým postojům, prohlubuje uvědomění si základních pohybů a principů dýchání a přenášení váhy.

Co je to tchaj-ťi

První sestava starého stylu tchaj-ťi čchen je velmi často podceňována a mnoha cvičenci nepochopena, přesto ji s chutí cvičí mnoho lidí různého věku. Velmistr Čchen Siaowang má velmi vytříbená pravidla pro cvičení Tchaj-ťi. Chen Xiaowang často říká: „Klid, spusťte váhu, přirozeně jemně – relaxujte“. Praktické hodiny mistrně organizuje, často máte pocit, že by zvládl ucvičit i 20 Strahovů. Ochotně a s nadlidskou trpělivostí Vás bezpečně vede po stezkách energie čchi a její cirkulace. Často říká „Nechoďte do nízkých pozic, chceme se uvolnit a nechceme zbytečnou bolest nohou, která nám nakonec vystaví překážky a bloky“.

Proč vídáme přepis a různou výslovnost výrazu „tchaj-ťi čchűan , taiji, taijiquan, tajči, tai-chi, tai-či“ apod?

Důvod mnohotvarosti v názvosloví je způsoben přepisem z Pinyinu (Pchin-jinu – mezinárodní transkripce), českou transkripcí a výslovnostním a fonetickým komolením výrazu. „tchaj-ťi, tchaj-ťi-čchűan“ – je oficiální českou transkripcí. „taiji, taijiquan“ (čteno “tchaj-ťi” a “tchaj-ťi-čchuan”) – vychází z pravidel mezinárodního přepisu – Pinyinu (Pchin-jinu), dále se používá anglický přepis – „tai-chi“ a také se hojně používá počeštěný výraz – „taiči, tajči“.

vyúka tchaj-ťi čchűan

Jaké zdravotní přínosy má cvičení tchaj-ťi čchűan pro lidské tělo?

Rozpouštění a zvládání stresu, prokrvení celého organizmu, zlepšení funkce srdce, snížení hladiny cholesterolu, zklidnění krevního tlaku, správné držení páteře, hluboké brániční dýchání, zvýšení kloubní hybnosti, protažení a pružnost těla, rehabilitace kloubů, šlach, svalů a vaziv, odolnost proti civilizačním chorobám, podpora zdravého spaní a mnoho dalších benefitů. Cvičení tchaj-ťi čchüan pomáhají přirozeně redukovat hmotnost, působí také preventivně proti obezitě, hypertenzi a cukrovce (Diabetes Mellitus). Tchaj-ťi ulevuje od bolesti zad, posiluje svaly, šlachy a zpevňuje kosti. Zjemňuje dopady artrózy a působí jako prevence proti osteoporóze a zraněním plotének, páteře a kloubů. Tchaj-ťi čchüan zlepšuje celkovou koordinaci pohybu, orientaci v prostoru a držení rovnováhy. Rovněž pravidelné cvičení tchaj-ťi čchüan zlepšuje kardiovaskulární kapacitu, zvyšuje okysličování tělesných tkání, zklidňuje tlak a preventivně zabraňuje vzniku ischemických chorob.

Jak probíhá cvičení tchaj-ťi-čchűan a jak je finančně náročné?

Pro tchaj-ťi čchűan není třeba žádné vybavení, jedná se o velmi levné cvičení, avšak o to více je vyžadováno soustředění a vnímání. Trénink tchaj-ťi čchűan začínáme rozcvičkou a strečinkem, kdy uvolňujeme páteř, klouby, protahujeme svaly, vnímáme svůj dech, zklidňujeme se a předehříváme celé tělo. Poté přichází čchi-kungové cvičení nebo základní pohybový nácvik ve formě navíjení hedvábí a končí se klidným procvičením forem, které opakujeme a zažíváme.

www.taijieshop.cz