Propasti – Martin Pařízek – sbírka poezie

Propasti – Martin Pařízek – sbírka poezie

Soudobá milostná poezie od Martina Pařízka – Propasti

KOUPIT knihu Propasti – Martin Pařízek

Autorská tvorba, poezie, Propasti - Martin Pařízek

Propasti – Martin Pařízek – sbírka poezie

Autorská tvorba. Martin Pařízek – Propasti. Milostná poezie. Soudobé verše. Básně. Múza která nezná hranic. Obnažená jako symbol v poetice emocí a snů. Žena, muž. Emoce a únik. Sny a představy. Podstata i pozlátko. Psané city. Tlak a hnutí doby. Básně, próza, myšlenky a vize. Milostná poezie všedního okamžiku. Verše ze života.

Martin Pařízek, Vůně ženy, Propasti sbírka poezie

Martin Pařízek – Milostná poezie – Vůně ženy, Propasti

© 2022 Martin Pařízek
Poděkování Mgr. Šárce Horákové, Stanislavě Benešové,
Vladislavu Kracíkovi, Lukáši Hejlíkovi a Vítku Tomášovi.
Ilustrovala a redigovala: Mgr. Šárka Horáková

Milostná poezie Martin Pařízek

Verše od Martina Pařízka – Propasti

Ze sbírky Vůně ženy a Propasti. Dřeň i popel života. Nálady a rozhořčení. Láska, radost i bolest lidstva. Neustat a nepolevit v životě. To je nejdůležitější. Přítomnost si žádá celou volnou mysl a prospívající tělo. Vydáváme se na dalekou pouť až na okraj lidských přání a citů. Frontman hipster rockové kapely Daddy O, herec, moderátor, lektor tchaj-ťi, trenér, básník, textař, stepař, hlavní pódiový technik ZL Production…

Martin Pařízek Dis.
parezzen@gmail.com
martinparizekofficial
taiji-chenstyle.cz

Propasti - Martin Pařízek

Martin Pařízek – autor poezie – Propasti a Vůně ženy

O autorovi

Martin Pařízek, Dis.

Autor je známý jako herec, akrobat, stepař, textař, scénárista, instruktor tchaj-ťi, dřevorubec, animátor, hlavní pódiový technik, stage manager.

Martin Pařízek - Head of Stage-management

Martin Pařízek – Head of Stage-management

Narodil se roku 1980 v Jilemnici. Vyrůstal v Podkrkonoší, a tak není divu, že mu přirozenost přírody přirostla hluboce k srdci. Během dospívání názorově inklinoval k taoismu a budhismu. Po dokončení Gymnázia v Nové Pace roku 1999 začal studovat herectví na Vyšší odborné škole herecké v Praze. Několik let hrál a hostoval na různých divadelních scénách. Pouze divadlu se však díky své renesanční povaze nedokázal naplno věnovat a tak začal vyhledávat nové výzvy.

Tchaj-ťi lektor Martin Pařízek

Martin Pařízek při cvičení tchaj-ťi čchűan

Zájem o přirozenost převládl a roku 2003 se zúčastnil na doporučení Feng-Jűn Song Vojtové semináře pořádaného jejím manželem Vítem Vojtou s čínským mistrem a patriarchou tchaj-ťi Čchen Siao-wangem (Chen Xiaowang). A tak se začal kromě psaní poezie, veřejných vystoupení divadelních, akrobatických, stepařských a produkčně-technického zajišťování kulturních akcí vážně věnovat umění tchaj-ťi čchűan, styl Čchen (Taijiquan Chen).

Martin Pařízek při cvičení tchaj-ťi čchűan

Martin Pařízek – tchaj-ťi čchűan s mečem

V letech 2008 – 2012 pracoval jako obchodník a intenzivně cestovat po světě, několikrát navštívil Čínu. Od roku 2013 vede Stage – management ve firmě ZL Production s.r.o., kde pečuje o kulturní a hudební projekty v České republice i v Evropě.

Autor Martin Pařízek s Leošem Marešem při show

Martin Pařízek a Leoš Mareš

V roce 2018 založil hipster-rockovou kapelu Daddy O a je jejím frontmanem. Daddy O brázdí republiku se svojí hipsterskou show, která je charakterizována syrovým zvukem, kytarovými riffy a písněmi bez zpívaných refrénů.

Daddy O, frontman Martin Pařízek

Martin Pařízek – performance s kapelou Daddy O

V současnosti nadále neúnavně cvičí a pokouší se předávat získané dovednosti tchaj-ťi dál. Přednáší o daru přítomnosti, celistvosti, přirozenosti, přežití a udržení klidu v extrémních a krizových podmínkách, o vůli šťastně žít a obraně proti civilizačním chorobám.

TAIJIESHOP.CZ

/data/www/taiji chenstyle cz/www/wp content/uploads/2023/02/Taijieshop.cz Obleceni Tchaj ti cchuan Na Miru Na Zakazku 3

Taijieshop.cz – Obleceni Tchaj ti cchuan Na Miru Na Zakazku 3

 

Martin Pařízek – renesanční člověk, herec a performer narozen 13.10.1980 v Jilemnici.
2023 – 2012 ZL Production s.r.o., – Hlavní pódiový technik, stage-manager, vedení projektů v ČR i zahraničí, speciální efekty, rigging, PR, VIP klient (Prague Plays Off, Enrique Iglesias, The Prodigy, Off Spring, Jethro Tull, The Killers, Die Antwoord, Evanessence, Bring me to the Horizont, Paramore, The Skillet, The Hives, Nazareth, The Slades, System of a down, Billy Idol, Manowar, Kryštof, Karel Gott, Sázavafest, Leoš Mareš, No name, RFP, Majálesy, Michal David, Arakain, Štěpán Kozub, Harlej, Divokej Bill, Jiří Korn, Hrady.cz, Marek Ztracený, Mirai, 90ś Explosion, Rybičky 48… Martin Pařízek je také textař, básník, je autorem sbírek poezie: Vúně ženy Propasti.

/data/www/taiji chenstyle cz/www/wp content/uploads/2013/11/298386573 10216769279583010 6904193045195493207 n

Martin Pařízek

Vzdělání: 1999 – 2001 Vyšší odborná škola herecká s.r.o. (titul Dis.) – V oborech Herectví a moderování nebo Herectví s loutkou. Obory jsou akreditovány MŠMT ČR. Obor Herectví a moderování v skýtá kromě komplexní herecké a moderátorské průpravy, zlepšení fyzické kondice, všestranný rozvoj osobnosti, sebepoznání, základní psychologickou pedagogickou průpravu pro práci s kolektivem, přehled o možnostech financování vlastních projektů.
1999 – 1992 Gymnázium a SOŠPg, Kumburská 740, Nová Paka – Všeobecné vzdělání s maturitou
1992 – 1987 Základní škola Nová Paka Komenského 555, Nová Paka

Milostná poezie, Martin Pařízek - Propasti

Propasti – Martin Pařízek, sbírka poezie