Proč se léčit pomocí cvičení tchaj-ťi?

Proč se léčit pomocí cvičení tchaj-ťi?

 

Tchaj-ťi čchűan má mnoho výhod a předností. Cvičit můžete kdekoli, kdykoli a jakkoli dlouho. Záleží pouze na dotyčném. Cvičení v sobě spojuje fyzický pohyb, stav mysli, hluboké brániční dýchání, uvolnění, protažení, posilování, cit pro rovnováhu, odpočinek i sebeobranu. Tchaj-ťi čchűan (taiji quan) stylu Čchen je nejen vnitřní bojové umění, ale také přírodní prevencí, rehabilitačním a relaxačním cvičením s dalekosáhlými pozitivy pro lidské tělo. Tchaj-ťi je někdy nazýváno také stínový box, tajči, tai chi, meditace v pohybu, vnitřní bojové umění nebo čínský balet. Vždy se však jedná pouze o nedorozumění v přepisu z cizího jazyku nebo o hloubku vlastního poznání.

Čím Tchaj-ťi pomáhá člověku?

Zmírňuje účinky stresu, podporuje hluboké dýchání, snižuje úbytek kostní hmoty u žen v menopauze, zlepšuje sílu spodní části těla a nohou, pomáhá při prevenci a bolesti způsobované artritidou, snižuje krevní tlak, sjednocuje mysl a tělo, podporuje plynulý a přirozený chod vnitřních orgánů, přirozeně cirkuluje tok vitální energie čchi (qi, ki), zlepšuje schopnost koncentrace, zvyšuje rovnováhu a stabilitu, podporuje rychlejší zotavení z mrtvice a infarktu, zlepšuje podmínky Alzheimerovy choroby, roztroušené sklerózy a Parkinsonovy choroby.

Tchaj-ťi pracuje s přirozeností lidského těla. Čínské tradiční vnitřní bojové umění tchaj-ťi přináší současnému světu nejen sebeobranu, ale efektivní zdravotní i rehabilitační cvičení. Praxe tchaj-ťi však nepodporuje jen přirozený pohyb, ale také duševní činnost, klid a rovnováhu. Tchaj-ťi čchűan je nenásilná psychická i fyzická aktivita, která nezatěžuje jednostranným způsobem lidské tělo.