Očistná kůra počíná zklidněním mysli

Očistná kůra počíná zklidněním mysli

Tak jako pro zápis vzpomínek a zkušeností do paměti potřebujeme spánek. Tak i pro očištění a nabroušení nože mysli potřebujeme zklidnění a zpomalení. Jedním z mnoha metod je právě třeba trénink tchaj-ťi.

Tchaj-ťi nabízí zcela jinou práci s myslí a tělem, než jakou každý den zažíváme a máme naučenou. Člověk při cvičení tchaj-ťi získává klid a nadhled.

Člověk je citlivý tvor. Reaguje na počasí, děje přírody a zvířat a zrovna tak citlivě reaguje v součinnosti s pohybem vesmírných sil. Bohužel mnoho lidí jednostranně upíná a uzavírá svou mysl, zamyká se se svým egem, proto nejsme schopni cítit jemné instinktivní podněty a změny.

To že nevidíme logiku dané věci, neznamená, že tam souvislost a logika není. Pokud si člověk nenechá diktovat ohraničením svého těla existenci v prostoru a čase, nalézá zcela jiný a podivuhodný svět změny a dokonalosti.

Tchaj-ťi čchűan styl Čchen (taijiquan chenstyle)

Přírodní cesta ke zdraví pomocí tchaj-ťi

Bez komentářů

Trackbacky/Pingbacky

  1. Očistná kůra počíná zklidněním mysli - Časopis Vnitřní síla - […] Zdroj: Taiji Chen Style Nová Paka  (článek Očistná kůra počíná zklidněním mysli) […]