Naplno žít s tchaj-ťi

Naplno žít s tchaj-ťi

Umění tchaj-ťi-čchűan učí člověka držet páteř vzpřímeně a přirozeně posiluje hluboké svaly kolem páteře (HSSP – Hluboký Stabilizační systém Páteře). Cvičit tchaj-ťi-čchűan je jako snít a naplno žít každým okamžikem. Tchaj-ťi má pro život člověka i pro jeho zdravý spánek neocenitelný přínos a nutí lidi dnešní doby k hlubokému zamyšlení nad podstatou tolika spěchu a stresu dnešní doby.

Není efektem léčit pouze důsledky, ale musíme se zabývat příčinami vzniku obtíží. Nestaňte se pouhými pacienty. Pro rostlinu nebo kámen není těžké existovat přirozeně, ale pro člověka je to problém značný. Na přirozeném myšlení, pohybu a chování musíme pracovat. Umění tchaj-ťi-čchűan nás učí, jak vnímat myšlenku, která rodí pohyb samotný.

Praxe nás dovede zastavit a přesto nechat plynout. Tchaj-ťi nás formou osvobodí a myšlenkou sváže k přítomnosti. Tchaj-ťi můžeme vnímat jako velmi umný nástroj pro rozvoj člověka spojující filosofii, trénink, rehabilitaci, léčbu, bojové umění, práci s myslí, relaxaci a nauku o životě.

 

Bez komentářů

Trackbacky/Pingbacky

  1. Naplno žít s tchaj-ťi - Časopis Vnitřní síla - […] Zdroj: Taiji Chen Style Nová Paka  (článek Naplno žít s tchaj-ťi) […]