Dobrý lék pro lidské zdraví – Tchaj-ťi

Dobrý lék pro lidské zdraví – Tchaj-ťi

Tchaj-ťi (Tai chi, Taiji, tajči) můžeme cvičit v každém věku. Tchaj-ťi svou všestraností a přirozeností může posloužit opravdu každému, není zde rozhodující věk, fyzický ani psychický stav člověka.Tchaj-ťi obsahuje principy hlubokého dýchání, tradiční čínské medicíny, taoistickou filosofii Jin a Jang, bojové umění. Taiji je nauka o životě. Taiji je dlouhodobý vklad do lidského zdraví a moudrosti.

Pomalé, lehké a plynulé pohyby tchaj-ťi pozitivně ovlivňují činnost lymfatického a cévního systému, zlepšují srdeční a dechové funkce, podporují peristaltiku střev, mají příznivý vliv na kloubní a svalový systém, ale také poskytují psychický odpočinek a zklidnění.

Umění se zklidnit a koncentrovat se v dnešním světě zdá téměř nemožné. V uspěchané době trpí lidé různými civilizačními poruchami a nemocemi. Na vině je nevyrovnanost a neukotvenost. Vrážíme klíny do harmonie mysli a těla. Člověk trpí jetlag stresem. Kdy mysl dobíhá tělo a tělo se míjí s myslí. Člověk mrhá životem, přítomnou chvílí, která nejde vrátit ani opakovat. Nežijeme. Zklidňujte se a zůstaňte celiství i během všedních dnů a všedních starostí.