Celebrity cvičí tchaj-ťi

Celebrity cvičí tchaj-ťi

Mnoho známých osobností, herců, hudebníků zkoušelo trénovat nebo cvičí tchaj-ťi. Se stále se zesilující rychlostí doby a únavy lidstva se do popředí zájmu dostávají nauky, umění a různá cvičení zaměřená na odpočinek, relax a uvolnění. Ne jinak je to i v případě tchaj-ťi.

Plody a benefity tohoto vnitřního bojového umění, zdravotního systému i důmyslné relaxace přitahují, pochopitelně, čím dál více lidí a to i veřejně známých. Herci a zpěváci, kteří jsou neustále pod silným stresem, který jim přivádí známost a popularita, hledají a často nacházejí únik, odpočinek a harmonii mysli i těla, právě v tchaj-ťi.

 

Mezi nejznámější zastánce praxe tchaj-ťi bezesporu patřil Lou Reed, americký zpěvák a kytarista legendární skupiny Andyho Warhola Velvet Underground. Tomuto cvičení, které ho skvěle udržovalo ve fyzické i duševní kondici, se věnoval léta. Podle svých slov: „Tchaj-ťi považuji za filozoficky, esteticky, fyzicky a duchovně fascinující.“ Dokonce si ke cvičení složil i vlastní hudbu s názvem: „Hudson River Wind Meditations“.

/home/www/taiji chenstyle.cz/www/taiji chenstyle.cz/wp content/uploads/2018/02/LoureedNEWLEAD vice 670

Americký hudebník Lou Reed se pravidelně věnoval tchaj-ťi s mistrem Ren Guangyi

 

 

Další známou tváří je třeba zpěvák Iggy Pop. Údajně věnuje cvičení tchaj-ťi 1 hodinu každý den. Mezi nadšence prý patří i RZA (Kunal Kapoor) z Wu tang klanu. Tchaj-ťi se věnoval na sklonku života i známý americký básník, budhista a představitel „beat generation“ Allen Ginsberg. Napsal o cvičení tchaj-ťi i báseň: „In my kitchen in New York“. Mezi praktikanty dlouhá léta patří i zakladatel obchodního serveru Alibaba.com Jack Ma.

 

K dalším celebritám praktikující tchaj-ťi patří například herci Mel Gibson, Kenau Reeves, Paul Adrien, Jackie Chan, Jet-Li. I legendární Bruce Lee relaxoval skrz tchaj-ťi. Příležitostnými cvičenci jsou modelka Gisele Bündchen, její manžel Tom Brady, francouzská herečka Emmanuelle Seigner, Michelle Obama, Oprah Winfrey, Catherine Zeta-Jones, Will Smith, Tiger Woods, Robert de Niro a Anne Hathaway, Helen Mirren a dokonce i zpěvák Steven Tyler.

 

 

/home/www/taiji chenstyle.cz/www/taiji chenstyle.cz/wp content/uploads/2018/04/Unnamed 119

Robert de Niro při tréninku Tchaj-ťi

 

Tchaj-ťi je tak pro své široké spektrum zdravotních a pohybových přínosů čím dál více populární,
což signalizuje i čím dál více celebrit.

 

 

 

 

zdroj: qialance.com