Martin Pařízek – Taijiquan Chen – Czech republic

Martin Pařízek – Taijiquan Chen – Czech republic

Martin Pařízek
20 let cvičební praxe, žák mistra Čchen Siao-wanga, hlavy rodu a stylu Čchen, žák Víta Vojty a Lubora Purše.

Martin Pařízek - lektor

Martin Pařízek – Taijiquan Chen

Herec, básník (Sbírky poezie – Vůně ženy, Propasti), textař, performer, coach, Head of Stage-management ZL Production s.r.o. (hlavní pódiový technik domácích i zahraničních hudebních skupin). Hlavní pódiový technik, stage-manager, coach, vedení projektů v ČR i zahraničí, speciální efekty, rigging, PR, VIP klient (Prague Plays Off, Enrique Iglesias, The Prodigy, Off Spring, Jethro Tull, The Killers, Die Antwoord, Evanessence, Bring me to the Horizont, Paramore, The Skillet, The Hives, Nazareth, The Slades, System of a down, Billy Idol, Manowar, Kryštof, Karel Gott, Sázavafest, Leoš Mareš, No name, RFP, Majálesy, Michal David, Arakain, Štěpán Kozub, Harlej, Divokej Bill, Hrady.cz, Marek Ztracený, Mirai, 90ś Explosion, Rybičky 48…

/data/www/taiji chenstyle cz/www/wp content/uploads/2023/09/Image6

Martin Pařízek – Taijiquan Chen

Martin Pařízek

Narodil se roku 1980 v Jilemnici. Vyrůstal v Podkrkonoší, a tak není divu, že mu přirozenost přírody přirostla hluboce k srdci. Během dospívání názorově inklinoval k taoismu a budhismu. Po dokončení Gymnázia v Nové Pace roku 1999 začal studovat herectví na Vyšší odborné škole herecké v Praze. Několik let hrál a hostoval na různých divadelních scénách. Pouze divadlu se však díky své renesanční povaze nedokázal naplno věnovat a tak začal vyhledávat nové výzvy.

Zájem o přirozenost převládl a roku 2003 se zúčastnil na doporučení Feng-Jűn Song Vojtové semináře pořádaného jejím manželem Vítem Vojtou s čínským mistrem a patriarchou tchaj-ťi Čchen Siao-wangem (Chen Xiaowang). A tak se začal kromě psaní poezie, veřejných vystoupení divadelních, akrobatických, stepařských a produkčně-technického zajišťování kulturních akcí vážně věnovat umění tchaj-ťi čchűan, styl Čchen (Taijiquan Chen).

/data/www/taiji chenstyle cz/www/wp content/uploads/2023/09/Image7

Martin Pařízek – Taijiquan Chen

V letech 2008 – 2012 pracoval jako obchodník a intenzivně cestovat po světě, několikrát navštívil Čínu. Od roku 2013 vede Stage – management ve firmě ZL Production s.r.o., kde pečuje o kulturní a hudební projekty v České republice i v Evropě.

V roce 2018 založil hipster-rockovou kapelu Daddy O a je jejím frontmanem. Daddy O brázdí republiku se svojí hipsterskou show, která je charakterizována syrovým zvukem, kytarovými riffy a písněmi bez zpívaných refrénů.

V současnosti nadále neúnavně cvičí a pokouší se předávat získané dovednosti tchaj-ťi dál. Přednáší o daru přítomnosti, celistvosti, přirozenosti, přežití a udržení klidu v extrémních a krizových podmínkách, o vůli šťastně žít a obraně proti civilizačním chorobám.

/data/www/taiji chenstyle cz/www/wp content/uploads/2023/09/Image5

Martin Pařízek – Taijiquan Chen

Martin „Pářa, Pařez, The Stageman“ je také textař, básník, je autorem sbírek poezie: Vúně ženy a Propasti.

TAIJIESHOP.CZ
martinparizekofficial.cz
parezzen@gmail.com