Tchaj-ťi proti artritidě a Parkinsonově chorobě

Tchaj-ťi proti artritidě a Parkinsonově chorobě

 

Cvičení tchaj-ťi čchűan je starobylá metoda vnitřního bojového umění a zdravotního cvičení. Tchaj-ťi svým nenásilným prováděním pohybu, soustředěním se na přítomnost a dech podporuje přirozený chod lidského organizmu. Cvičení Tchaj-ťi uvádí v údiv celou Západní medicínu. To, co zná Tradiční čínská medicína už staletí, nově prováděné studie teprve objevují.

Tchaj-ťi pomáhá lidem, kteří trpí artritidou nebo Parkinsonovou chorobou. Jemné rehabilitační provádění forem tohoto vnitřního cvičení přirozenosti ulevuje od bolesti, snižuje stres, prokrvuje a zlepšuje látkovou výměnu i výživu poškozených kloubních spojení. Cvičení tchaj-ťi je o to přitažlivější, protože nevyžaduje žádné vybavení, prostory nebo společnost. Pro cvičení potřebujete akorát sama sebe.

Denně je člověk vystaven úpornému tlaku a stresu, informačnímu přehlcení, nepřirozeným jednostranným pohybům a nárokům a potřebám reklamního a spotřebního světa. Na samotného jedince tak zbývá velmi málo času. Dnešní člověk zoufale hledá cesty, jak se osvobodit, jak se uvolnit, jak se realizovat a jak plně žít.

Tchaj-ťi čchűan nabízí velmi propracovanou a přirozenou cestu, která se dá velmi dobře přizpůsobovat a kombinovat s různými potřebami a tužbami jedince.

Cesta dlouhá tisíce mil začíná prvním krokem.

                                                                                        Konfucius