Univerzální tchaj-ťi pro dnešního člověka

Univerzální tchaj-ťi pro dnešního člověka

 

Ačkoli Západní medicína teprve začíná testovat zdravotní výhody Tchaj-ťi (taiji), východní medicína ví, že pravidelné cvičení tchaj-ťi má všestranný přínos pro lidské zdraví. Tchaj-ťi čchűan (taijiquan) není jen vnitřní bojové umění, ale svou zdravotní a rehabilitační prací se rovná aktivním lékům proti nejrůznějším onemocněním.

Tchaj-ťi zlepšuje dýchání, krevní oběh, cirkulaci životní energie čchi a přirozeně reguluje a udržuje tělesné procesy i látkovou výměnu v lidském těle. Cvičení zesiluje a vyživuje kosti, klouby, vaziva, šlachy i svaly. Tchaj-ťi obdařuje své praktikanty rovnováhou, flexibilitou, koordinací, stabilitou a zdravím.

Díky tchaj-ťi čchűan (taiji quan) stylu Čchen (Chen), umění které pochází z čínské vesnice Čchen-ťia-kou (Chenjiagou) v provincii Chenan (Henan), se dají spálit kalorie, rozpustit stres, zesílit imunita, protáhnout tělo. Tchaj-ťi a jeho pomalé kruhové pohyby zprůchodňují tělo a jeho funkce, odstraňuje bloky, buduje sílu v celém těle, podporuje správné držení těla, lymfatické dráhy, trávení.

Tchaj-ťi čchűan stylu chen preventivně působí proti vzniku chorob jako: TBC, cukrovka (diabetes), artritida, vysoký krevní tlak (hypertenze), srdeční choroby, migrény.