Tchaj-ťi účinná prevence proti syndromu vyhoření

Tchaj-ťi účinná prevence proti syndromu vyhoření

Denní cvičení tchaj-ťi čchűan pomáhá zvládat a preventivně zabraňovat syndromu vyhoření. Syndrom vyhoření je civilizační choroba spouštěná dlouhodobým stresem a vysokým pracovním tempem bez adekvátního odpočinku. Syndrom vyhoření představuje únava, ztráta motivace, deprese, smutek a připojující se zdravotní potíže.

Trénink tchaj-ťi čchűan (taiji quan) stylu Čchen, trénink naslouchání vlastnímu tělu, trénink bytí v přítomnosti, trénink odpočinku a relaxace, trénink souznění a harmonie mysli a těla pomáhá se účinně bránit civilizačním chorobám dnešní doby. Tchaj-ťi svým konceptem zklidňuje mysl a spájí ji s tělem a přirozeným dechem.

Složitost a hloubka tchaj-ťi je právě v jeho jednoduchosti, kdy harmonizujeme a spojujeme mysl, tělo a prostor kolem nás, teď, v přítomném okamžiku existence. V tchaj-ťi čchűan stylu Čchen spěch nemá místo, vše je zarovnáno, akorát, nic nepřesahuje, nic nechybí, člověk je v jednotě s nebesy i zemí, je součástí. Ideál tchaj-ťi je spjat s principy přirozené přírody, která ač nikdy nespěchá, stíhá tvořit dokonalé věci.

Bez komentářů

Trackbacky/Pingbacky

  1. Tchaj-ťi jako účinná prevence proti syndromu vyhoření - Časopis Vnitřní síla - […] Zdroj: Taiji Chen Style Nová Paka  (článek Tchaj-ťi účinná prevence proti syndromu vyhoření) […]