Tchaj-ťi čchűan pomáhá proti chřipce i astmatu

Tchaj-ťi čchűan pomáhá proti chřipce i astmatu

 

Tchaj-ťi je účinnou prevencí i lékem. Při cvičení tchaj-ťi čchűan dýcháme volně a přirozeně, pohyby jsou většinou kruhové s důrazem na uvolnění kloubů, svalů a šlach. Zásadní je zbavení se napětí, přenášení váhy a vnímání těžiště a středobodu těla – tan-tchienu (podbřišku). Všechny pohyby jsou tak celistvé a vycházejí z centra těla. Pravidelné cvičení může významně posílit imunitní systém a zdravotní odolnost člověka.

Tchaj-ťi zesiluje imunitní stabilitu i proti různým virovým infekcím, tiší atopické vyrážky a exémy, posiluje celkové zdraví a vyrovnanost člověka. Tchaj-ťi se ukazuje i jako vhodnou a nenásilnou doplňkovou léčbou při léčbě po zranění končetin, páteře, svalů, kloubů a celkové motoriky. Pomalé koncentrované vnitřní cvičení posiluje preventivně tělo při příznacích chřipky nebo zápalu plic.

Pravidelné cvičení tchaj-ťi čchűan se ukazuje i jako spolehlivým přítelem při tišení astmatu a bronchitidy. Tchaj-ťi svým celostním působením podporuje působení léků a jejich účinnost při uzdravování organizmu. Tchaj-ťi čchűan vzniklo ve staré Číně jako bojový systém, který zároveň rozvíjí klid v mysli, rovnováhu v pohybu a souznění s během světa. Nespornou výhodou Tchaj-ťi čchűan je přístupnost. Cvičit a praktikovat tchaj-ťi může takřka každý.