Tchaj-ťi čchűan Čchen

Tchaj-ťi čchűan Čchen

Taiji, Taijiquan, Tchaj-ťi čchűan, Tai chi, Tajči stylu Chen je několik set let staré bojové umění, které kombinuje přesné pohyby těla s hlubokým dýcháním a pohybem životní energie qi (čchi) v těle. Taiji (Taijiquan, Tai chi, Tajči) je účinnou sebeobranou, ale v dnešní době je na celém světě oblíbené především jako relaxační a zdravotní cvičení. Taiji je vnitřní styl wushu založený na pochopení měkkosti, uvolněnosti a pružnosti pohybů, které umožňují plnou koncentraci do postojů, pohybu a do energických úderů. Taijiquan Chen je bojové umění, které stojí na principu „měkké – živé přemáhající tvrdé – mrtvé“.

Tchaj-ťi Čchen z Čchen-ťia-kou

Při koncentrovaném cvičení taiji chen dochází ke splynutí mysli a těla, z čehož plyne harmonizace myšlenek, jednání, pocitů a pohybů. Taiji odstraňuje bolesti, migrénu, studené končetiny, nervozitu a stres, obnovuje průtok zablokované energie v těle a pročišťuje lymfatické cesty, harmonizuje energii v těle, která udržuje imunitu a lidské zdraví, zklidňuje mysl, čistí hlavu, navozuje příjemnou náladu, klid a radost, zlepšuje kvalitu aktivního odpočinku i spánku. Pomalé, kruhové, lehké a plynulé pohyby v Taijiquan Chen podporují tok lymfy, oběh krve v žilách a proudění životní energie, vitální energie qi (čchi) v energetických drahách – meridiánech. Uvolněné koncentrované vnitřní pohyby Taiji (Taijiquan, Tai chi, Tajči) generují energii čchi v kloubech a šlachách.

Udržet si zdraví a imunitu s tchaj-ťi

Taoisté považují klouby za energetické brány nebo centra, ve kterých se produkuje a shromažďuje esence energie čchi. Během cvičení Chen Taiji (Čchen Tchaj-ťi) se klouby otevírají, energie čchi se dostává do kostí. Rozvíjení energie navíjením hedvábného vlákna je jednou z hlavních tréninkových metod Taijiquan a je nezbytné k dosažení maximálních zdravotních účinků i bojových dovedností. Důležitým cílem cvičení navíjení hedvábného vlákna je otevřít a uvolnit hlavní klouby a spoje v těle (krk, ramena, lokty, zápěstí, hruď, břicho, pas, kua, kyčle, kolena a kotníky).

Taijieshop vstupte

Taijieshop.cz