Strečink v bojovém umění

Strečink v bojovém umění

Pro plnohodnotný trénink tchaj-ťi je vhodné věnovat zvýšené úsilí protažení a zahřátí svalů v nohách. Protahování achillových šlach patří v tradičních čínských uměních k zásadním základním cvičením. Je vhodné si povšimnout lýtkových, stehenních a hýžďových svalů. Přímo při protahování se naše pozornost věnuje dolní části těla a máme možnost uvolňovat napětí z trupu a horních končetin.

Základní strečink s libovolným čchi-kungovým cvičení nás tak naladí na stoj sloupu i následný trénink tchaj-ťi. Mezi hlavní výhody pravidelného strečinku patří, prevence zranění, zachování a zdokonalení flexibility svalů, rehabilitace, relaxace a uvolnění psychického napětí. Strečinková cvičení provádíme vždy volně bez blokovaného dechu.

Před tréninkem jemně uvolníme a zahřejeme, cvičení věnujeme kolem 20 minut. Základním cílem je prokrvit, uvolnit, prohřát a otevřít svaly pro další práci. Po tréninku následně můžeme protahovat pasivně i 40 minut, aby si tělo uvědomilo, že již žádnou krajní práci nebudeme vyžadovat.

Bez komentářů

Trackbacky/Pingbacky

  1. Strečink v bojovém umění - Časopis Vnitřní síla - […] Zdroj: Taiji Chen Style Nová Paka  (článek Strečink v bojovém umění) […]