Proč nemáme trenéra?

Proč nemáme trenéra?

Snad každý má nebo měl trenéra na lyže, brusle, tenis, spinning, aerobic, běh. Zamysleme se však, proč nemáme trenéra pro náš normální všední den. Trenéra nebo instruktora, jak sedět, stát, pohybovat se. Doma, při cestě do práce, v práci, ale i pro návratu z ní. Jak vlastně nakládat s tělem mimo běžné tréninky?

Velmi dlouhá cesta kultivace člověka skrz tchaj-ťi se sebou nese poznání, pochopení propojení mysli a pohybu. Rozvoj stability, poznání koordinace pohybu versus gravitační síly. Zlepšení hybnosti a pružnosti. Psychickou odolnost vůči stresu a civilizačním chorobám. Přirozená přesnost a uvolnění při pohybu v tchaj-ťi ozdravuje a posiluje celý organizmus. Člověk prožívá a naplňuje svou vlastní cestu při plném vědomí a prožitku. Relaxuje a posiluje zároveň.

 

Lektor taiji Martin Pařízek

 

Tchaj-ťi svým návratem k archetypům stoje, pohybu je pro vás možná vhodná cesta ke zdraví. V jakém režimu a pohybovém rámci funguje naše tělo při běžných úkonech a všedním pohybu? Jsme schopni vnímat a prožívat své tělo? Ovládáme tento geniální, složitý a důmyslný biologický stroj? Dokážeme uvolňovat svou mysl a relaxovat. Zapojovat a sledovat systém tisíce svalů, vaziv, kostí a kloubů? Ulehčujeme si svůj život? Chráníme si imunitu a zdraví?

 

Zkuste cvičit tchaj-ťi.