Pravidelné cvičení tchaj-ťi čchűan styl Čchen podporuje metabolizmus

Pravidelné cvičení tchaj-ťi čchűan styl Čchen podporuje metabolizmus

 

Pravidelné cvičení tchaj-ťi čchűan styl Čchen pracuje hloubkově s celým lidským organizmem. Cvičení spájí koordinaci pohybu, rozložení váhy a vyrovnává cirkulaci životodárné energie čchi. Člověk cvičící tchaj-ťi se vydává na intimní pouť skrze sebe v přítomném okamžiku, splývá s okolním prostředím a uvolňuje přirozené mechanizmy těla. Hluboký brániční dech zklidňuje duši, pozvedá ducha a čistí mysl od náporu informací. Trénink tchaj-ťi čchűan stylu Čchen pomáhá trávicímu procesu, zlepšuje látkovou výměnu a napomáhá zrození energie z potravy.

Metabolismus se upravuje a lidské tělo může zintenzivnit práci při natrávení a zpracování potravy. Zlepšuje se bazální metabolizmus buněk a prokrvení prostupuje i nejtenčí vlásečnice. Optimální rozvod živin do tkání má za následek dobrou průchodnost střev a vyměšovacích orgánů, člověk by neměl zapomínat na dostatečné množství vody, která je pro správný chod těla důležitá.

Při praxi tchaj-ťi čchűan se lidské tělo snáze zbavuje jedů a nadbytečné masy potravy, tělo si bere přesně to, co potřebuje a nesnaží se pod nátlakem dlouhodobého stresu hromadit tuky v podkožní tkáni. Zvyšuje se práce organizmu při zažívání i zdravá chuť k jídlu. Hladina cukrů se rovněž normalizuje a snižují se amplitudy úbytkových křivek v krvi. Cvičenec zahřívá celou břišní dutinu a orgány potřebné k životu. Pravidelné cvičení tchaj-ťi čchűan dokonce může podporovat hubnutí a upravení přirozené váhy.