Po pravdě o tchaj-ťi

Po pravdě o tchaj-ťi

Tchaj-ťi rozhodně není snovou magií či zázračným lékem na všechno. Ale může být dobrým pomocníkem a inspirací. Tak se svým příkrým pohledem snažím pokaždé vnímat cvičení tchaj-ťi bez příkras a zbytečného balastu. Tento systém je běh na velmi dlouhou trať, v níž je nutné maximální soustředění a plné vnímání.

Není zkratek v životě lidském. A v tomto cvičebním systému to platí dvojnásob. Bohužel, dokud člověk sám nezačne reálně, pravidelně cvičit, tchaj-ťi mu nezjeví nic ze svého bohatství. Toto cvičení může být vhodné téměř pro každého, ale také nemusí. Bez pokusu není výsledku. První krok je nejdůležitější. Zkuste to.

/data/www/taiji chenstyle cz/www/wp content/uploads/2020/11/Daddy O Sunset 1

1 komentář

  1. Martin Prokop

    Nu jenom sám za sebe..
    Prodělal jsem nyní půlroční kůru pomocí Tchaj-ti a musím prohlásit, že každodenně cvičené Tchaj-ti (v dostatečné dávce) JE snovou magií či zázračným lékem přinášejícím nečekané výsledky. Dokonce lze použít i balast a pokus o jakoukoli zkratku.. vtělený duch si se vším poradí a když člověk poslechne tělo, dostane se mu výsledků i když prozatím není schopen maximálního soustředění a plného vnímání.. a ani správně provedených technik.

    Přesně jak říkáš „Bez pokusu není výsledku.“
    ..a já dodávám „Kroky nepočítat.. nic nepočítat :) a když se náhodou „započítám“ okamžitě řeším dech – tam je pokaždé zakopán pes.“