Na vlastních nohách

Na vlastních nohách

Získat čas a chvíli jen sám pro sebe se v dnešní době zdá téměř nemožné. Nechat odlehnout vlastní mysl a tělo, aby všechny procesy v nás samých opět začali pracovat přirozeně pro naše zdraví, pro nás je nesmírně důležitá disciplína. Pravidelná praxe relaxačních a komplexních cvičení nám může poskytnout velmi levnou a kvalitní péči o sebe sama. Každý den se pomocí vlastního dechu a vědomých pohybů potkáme sami se sebou. Vyčistíme se a nabereme chuť do života, obnovíme energii a rovnováhu.

Taiji-chenstyle.cz

Vlastně si stvoříme vlastní přechod pro chodce včetně semaforu. Přerušíme běh událostí, vlnu činnosti a reakcí vyvolávaných okolím. Zastavíme se, uvědomíme si přítomnost a splyneme s věčností. Uvolníme tíhu z ramen a vyprázdníme mysl. Vnímáme tíhu celého těla opírajícího se o zem. Užíváme si klidného cirkulujícího dechu, který nestlačujeme. Žijeme, trávíme tento okamžik. Směřujeme do středu svého těla a relaxujeme. Není nutné se zabývat časem. Jedinečný okamžik a okusení prázdnoty je osvobozující.

Jsme jako na vyjížďce lodí po zklidněné hladině jazera. Všude kolem ticho, klid. Slyšíme jen zvuky, které jsou vytvářeny námi samotnými a přihlížející přírodou. Vše je dokonale harmonické a vyvážené. Není nedostatku, není přebytku. Je to tak, jak má být. Jsme pevně na vlastních nohách na klidné hladině života.