Kdy mohu začít cvičit tchaj-ťi (taiji, tai-chi, tajči)?

Kdy mohu začít cvičit tchaj-ťi (taiji, tai-chi, tajči)?

Člověk rozhodnutý začít praktikovat tchaj-ťi může začít okamžitě. Je velmi užitečné vyhledat mistra, učitele nebo lektora, který nás provede absolutními základními principy cvičení. Pomůže nám s postoji, s čchi-kungem, se základním nácvikem forem, s navíjením hedvábí až po sestavou. Úmyslně v začátcích vynecháváme rychlé výdeje síly fa-jin, přetlačování rukama tuejshou, aplikace qinna a zbraňové formy, jejichž cvičení přichází až se zažitými principy pohybu a koordinace.

Všechny tyto věci se probírají souběžně a neustále, aby měl cvičenec možnost postupně zažívat všechny rozsáhlé aspekty tchaj-ťi a jeho celistvé práce s lidskou myslí a tělem. Začněte cvičit ihned, není na co čekat. Mít zdravé tělo pod vlastní kontrolou je nádherný pocit. Objevte svůj střed, poznejte klid a harmonii. Cvičte tchaj-ťi čchűan.

Tradiční bojové umění, zdravotní cvičení, sebekultivace, nauka o přirozenosti těla a mysli – tchaj-ťi čchűan. V tchaj-ťi je funkčně použito tradiční čínské medicíny, hlubokého dýchání, taoistického pricipu proměny dvou sil jin a jang, bojového umění a koordinovaného vědomého rehabilitačního pohybu. Tchaj-ťi je v podstatě kompletní systém čchi-kungového cvičení pro prevenci lidského zdraví vhodný pro všechny věkové kategorie.