Martin Pařízek – Růst a dovednosti

Martin Pařízek – Růst a dovednosti

Při cvičení se zaměřujeme na osobní prožitek mysli a uvědomování si vlastního koordinovaného pohybu těla, uvolnění, plynulosti a průchodnosti. Při cvičení postupujeme po krůčcích a s trpělivostí a rozvahou, držíme se způsobů, kterými se cvičí v Číně pod čínskými mistry v rámci světové školy World Chen Xiaowang Taijiquan Association pod vedením velmistra Chen Xiaowanga.

Tradiční bojové umění, zdravotní cvičení, sebekultivace, nauka o přirozenosti těla a mysli – tchaj-ťi čchűan. V tchaj-ťi je funkčně použito tradiční čínské medicíny, hlubokého dýchání, taoistického pricipu proměny dvou sil jin a jang, bojového umění a koordinovaného vědomého rehabilitačního pohybu. Tchaj-ťi je v podstatě kompletní systém čchi-kungového cvičení pro prevenci lidského zdraví vhodný pro všechny věkové kategorie.


Cvičení tchaj-ťi čchüan má pro lidské tělo velmi kladný zdravotní přínos. Tchaj-ťi čchüan zlepšuje náladu a přispívá k dobré fyzické kondici. Pravidelné cvičení pomáhá lepšímu mozkovému okysličení a zlepšuje kognitivní schopnosti. Tchaj-ťi čchüan navozuje lepší náladu a optimističtější pohled na svět, zpomaluje stárnutí a zvyšuje pohybovou koordinaci a nezávislost. Tchaj-ťi (často také taiji, taichi, tajči) podporuje a posiluje imunitní systém, snižuje stres a výskyt některých druhů rakoviny, prsu, tlustého střeva atd.