Kolébka Taijiquan – Chenjiagou

Kolébka Taijiquan – Chenjiagou

 

Chenjiagou je kolébka Chen Taijiquan (Čchen Tchaj-ťi čchuan). Chenjiagou (Čchen-ťia-kou) je vesnice, která leží v čínské provincii Henan. Chenjiagou leží v severní Číně. Chenjiagou je sídlo rodiny Chen. Nejstarší rodiny praktikující po generace Taijiquan stylu Chen, později se z něho vyvinuly styly Yang, Wu, Zhao, Sun …atd.

Vesnice Chenjiagou (Čchen-ťia-kou) je místem tréninku Taiji, tak jak se předává z generace na generaci. Při rozcvičce můžete potkat mistry jako Chen Xiaoxing, Chen Ziqiang a další. Celá vesnice Chenjiagou má v krvi Taiji (tchaj-ťi, tai-chi, taj-či) a jeho sílu. Navenek je Chenjiagou obyčejnou, prostou vesnicí, kde na první pohled není nic k vidění, avšak pod povrchem se zde skrývá tradice a odhodlání k tréninku vnitřního bojového umění Taiji.

Chenjiagou patří již léta mezi lokace a kolébky kung-fu stejně jako Shaolin, Wudang či Emej. V Chenjiagou je škola Taijiquan, která přijímá i zahraniční studenty. Školu Chen Taijiquan vede Chen Xiaoxing (bratr Chen Xiaowanga). Ve vesnici Chenjiagou najdeme dům Yang Lu-chana, Zhu Tiancaie.

Chenjiagou má velmi speciální trhy a obchůdky, kde seženete různé užitečné propriety pro cvičení Taijiquan. A pokud se budete i přes vytrvalý trénink nudit a nebo si budete chtít oddychnout můžete navštívit celkem blízko ležící chrám Shaolin. V Chenjiagou je vidět rozvoj na první pohled. Taiji vesnice se neustále rozvíjí a pomalu se dostává do středu dění.