Co potřebujeme ke cvičení tchaj-ťi? Jak začít?

Co potřebujeme ke cvičení tchaj-ťi? Jak začít?

Pro tchaj-ťi čchűan není třeba žádné vybavení, jedná se o velmi levné cvičení, avšak o to více je vyžadováno soustředění a vnímání.

Trénink tchaj-ťi čchűan začínáme rozcvičkou a strečinkem, kdy uvolňujeme páteř, klouby, protahujeme svaly, vnímáme svůj dech, zklidňujeme se a předehříváme celé tělo. Poté přichází čchi-kungové cvičení nebo základní pohybový nácvik ve formě navíjení hedvábí a končí se klidným procvičením forem, které opakujeme a zažíváme.

Tchaj-ťi díky svému širokému záběru proti civilizačním chorobám je hojně cvičeno i celebritami, které jsou vystaveny neustálému tlaku okolí a stresu. Mezi přívržence patří například herci Mel Gibson, Kenau Reeves, Paul Adrien, Jackie Chan, Jet-Li. I legendární Bruce Lee relaxoval skrz tchaj-ťi. Příležitostnými cvičenci jsou modelka Gisele Bündchen, její manžel Tom Brady, francouzská herečka Emmanuelle Seigner, Michelle Obama, Oprah Winfrey, Catherine Zeta-Jones, Will Smith, Tiger Woods, Robert de Niro a Anne Hathaway, Helen Mirren a dokonce i zpěvák Steven Tyler.

Odhodlejte se a zkuste tchaj-ťi.