Chytrá léčba sebe sama

Chytrá léčba sebe sama

Cvičení tchaj-ťi má podstatný přínos pro člověka s artritidou, fibromyalgií, psycho-somatickými bolestmi páteře. Pomalé přesně vedené pohyby v závislosti na vyváženém držení osy těla poskytují lepší podmínky pro chod kloubů. Uvolněné prokrvení a promazání kloubů synoviální tekutinou pomáhá odolnosti a regeneraci chrupavek.

Jemné cvičení tchaj-ťi kombinující stabilizaci těla v uvolnění s bráničním přirozeným dýcháním přirozeně odstraňuje bolesti kloubů při pohybu i bolesti páteře a masivu svalstva zad, způsobené jednostranným přetížením a stresem. Zároveň cvičení pomáhá lépe člověku zvládat denní pracovní povinnosti, napříč stresu, trudomyslnosti a negativismu.

Zejména starší cvičenci oceňují odbourávání ztuhlých kolen, kyčlí, ramen a loktů. Dlouhodobá práce s páteří v tchaj-ťi pomáhá zlepšit proudění krve a lymfy po celém organizmu. Uvolňuje a zprůchodňuje funkce mnoha orgánů. Zahřívá rovnoměrně celé tělo a napomáhá látkové výměně. Nové lékařské studie potvrzují dopady tchaj-ťi na snadný pohyb i ve vysokém věku.

Dnešním trendem je cvičit tchaj-ťi pro rehabilitaci, zklidnění mysli, uvolnění a pro velký zdravotní přínos na celý organizmus.