Mistr Chen Xiaowang v Praze

Mistr Chen Xiaowang v Praze

Mistr Chen Xiaowang (Čchen Siao-wang), představitel 19. generace rodu Chen, strážce formy Chen Taijiquan, hlava rodu a stylu Chen (Čchen), nejstarší větve tchaj-ťi čchűan. navštívil opět po roce Českou republiku. Poslední semináře stylu Chen Taijiquan s mistrem Chen Xiaowangem se uskutečnily na podzim 2010 v Jilemnici v Krkonoších, 2011 a 2012 v Praze.

V termínu od 25.10. do 28.10. se konal v Praze v Bohnicích v tělocvičně klasický seminář Taiji Chen s velmistrem Chen Xiaowangem. Setkání s mistrem Chen Xiaowangem zorganizoval zástupce World Chen Xiaowang Association Česká Republika, přední český sinolog, překladatel, tlumočník, spisovatel, autor knih „Umění tchaj-ťi čchűan“, „Čínský svět“ a osobní žák Chen Xiaowanga sinolog Vít Vojta, který také celý seminář výborně tlumočil do anglického a českého jazyka.

Czech Autumn 2013 with Grandmaster Chen Xiaowang (Podzim s mistrem Čchenem), jak se kurs Taijiquan pracovně jmenoval, přilákal cvičence, instruktory, mistry a učitele z celé Evropy (Německo, Polsko, Česko, Španělsko, Rakousko, Slovensko). Seminář Taijiquan ve dnech 25.10 – 28.10.2013 byl zaměřen na První sestavu Taiji Chen z Chenjiagou (Xinjia yilu Nová 1. Sestava Chen Fa Ke). Mistr Chen Xiaowang osvětloval, prohluboval, uvolňoval a čistil pohyby, pochyby, bloky a omyly, které si cvičenci s sebou přinesli v podzimním listnatém soustředění a proudění energie.

Mistr Chen Xiaowang opět konsternoval přítomné svou, vlídností, klidem a demonstracemi sestav a výdejem energie „fa-jin“ v jinak naprosto klidně plynoucím cvičení. Mistr Chen Xiaowang byl fascinující při práci s klouby, kostmi, šlachami a celistvým pohybem. Na semináři v Bohnicích v Praze se na 4 dny zpomalil tok času a zvýšil tok energie čchi a všichni, kdo se zúčastnili, si výborně zacvičili.